Etelä-Savon
Maastoautoilijat Ry.

Etsama @ Facebook!
Käy tykkäämässä itsesi myös facebook-sivuillemme, josta näet uusimmat tapahtumat ja uutiset!

 

   Etusivu      Uutiset
 
Pikkujoulut

Etsaman pikkujoulut järjestettiin jäsenille ja kutsuvieraille 24.11 Mikkelissä, ravintola Bordin tiloissa.

Menneen vuoden tapahtumat käytiin tiivistetysti lävitse ja kiertopalkinto annettiin tänä vuonna Jukka Kortelaiselle, jo perinteeksi muodostunein epämääräisin perustein.

Juhlavieraita oli myös hulvattomalla improvisaatio esityksellä viihdyttämässä Mikkelin Poikateatteri!

Joulupukki ei valitettavasti ymmärrettävistä syistä ehtinyt paikalla vierailemaan, mutta oli kuitenkin käynyt jättämässä kaikille paikalla olijoille pienen lahjan ja etukäteen.Etsaman vuosikokous pidettiin 25.4 Tuukkalan ABC:lla.
Tervetulokahvien jälkeen hyväksyttiin tilit ja toiminnat sekä suunniteltiin tulevaa.
Puheenjohtajana jatkaa Jarkko Kortelainen ja hallituskin suurimmaksi osin on entisensä. Tulevat tapahtumat löydät aina facebookista!


 
Pikkujoulut
 
Etsaman tämän vuoden pikkujoulut vietettiin 26.11.2016  Huviretkessä. Paikalla oli parikymmentä vierasta. Iltaa jatkettiin pilkkuun asti Irish Bar Parnell's tiskillä. Hyvää ruokaa ja palvelua!
 

 
Etsaman Youtube kanava perustettu
 
Laitteiston kehittymisen ansiosta, videoiden laatukin on parantunut huomattavasti muutamissa vuosissa, mutta valitettavasti Facebook ei anna mahdollisuutta parempilaatuisille videoille. Tästä johtuen on Youtubeen perustettu Etsamalle oma kanava:
 
Kanavalle jatkossa latailemme videoita satunnaisen epämääräisin välein ja milloin mistäkin aiheesta.
 

 
Vuosikokous 2016
 
Etelä-Savon Maastoautoilijat ry:n vuosikokous pidettiin 15.4.2016 metsän keskellä makkaraa paistaen. Puheenjohtajana jatkaa Jarkko Kortelainen. Jäsenmaksusta päätettiin ettei sitä kerätä henkilöjäseniltä. Kokouksen jälkeen ilta jatkui safarilla, josta selvittiinkin, ei toki ilman, mutta varsin pienillä kalustovaurioilla takaisin ihmisten ilmoille.
 

 
Vuosikokous 2015


Etelä-Savon Maastoautoilijat Ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Ravintola Martan Baarin saunakabinetissa, Ristiinassa 26.4.2015 klo 14.00.

Kokouksessa puhetta johti Janne Kortelainen ja sihteerinä toimi Jukka Kortelainen.

Vuoden 2014 tilinpäätös oli lievästi alijäämäinen. Tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Jäsenten jäsenmaksun suuruudeksi kokous päätti 0,00€ (nolla) euroa sekä varsinaiselle jäsenelle, että henkilökannattaja jäsenelle. Liittymismaksuksi päätettiin 30,00€.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Jarkko Kortelainen. Hallitukseen valittiin Ari Ripatti (vpj.), Jarmo Pöyry, Jukka Kortelainen (siht.) ja Veli-Pekka Haataja, sekä varajäsenenä Marko Pöyry. Rahastonhoitajaksi valittiin Tilitoimisto Pietiläinen.

Toimintasuunnitelmassa suunniteltiin talkootoimintaa, safareita sekä kisoja. Unohtamatta pikkujouluja sekä retkiä ja tapahtumia. Tapahtumista tiedotamme facebookissa sekä kotisivullamme.

 

 
Kokouskutsu

Etelä-Savon Maastoautoilijat ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään 26.4.2015 klo 14.00 Martan Baarin sauna kabinetissa osoitteessa Brahentie 42, 52300 Ristiina.

Käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu.

Tervetuloa! 

 

 
Pikkujoulut
 
Kaikkiaan 18 henkeä nautti jouluruokaa Fransmannissa. Ruoka oli taas kerran erittäin maukasta ja sitä riitti! Pienistä kommelluksestakin huolimatta väki viihtyi ja juttua riitti, kuten asiaan kuuluukin. Kiertopokaalilla palkittiin tänä vuonna poikkeuksellisesti kokonainen autokunta, kiitoksena etsama -nimen näkymisestä läpi vuoden erinäisten kilpailujen palkintokorokkeella! Onnea Karl Karlsson ja Mikael Torppa! Virkeimmät jatkoivat vielä iltaa Bar'n'Night Vaakunassa, jossa myös tuntui ihmisiä ja menoa riittävän.
 

 
Kenties Suomen ensimmäinen Tug of War Mikkelissä.
 
Etelä-Savon Maastoautoilijat ry. järjesti Mikkelissä JS-Motorsin pihalla la 8.11.2014 tiettävästi ensimmäisen Suomessa pidetyn autojen köydenvetokilpailun. Kilpailu kantoi nimeä Tug of Himalaja 2014.
 
Kilpailuun saapui neljä autoa, joiden paremmuus ratkaistiin arvotun pudotuskaavion perusteella.
 
Ensimmäisessä parissa vastakkain asettuivat Mikael Torppa (Jeep Cherokee) ja Karl Karlsson (Mitsubishi Pajero), Torpan voittaessa, ollen paras kolmesta vedon.
 
Tämän jälkeen vetoliinan päihin asettuivat Rauno Tuukkanen (Nissan King Cab) sekä Aki Rönkkö (Toyota HJ). Tästä parista voittajaksi selviytyi Aki Rönkkö.
 
Kaavion mukaan pronssista pääsivät siis kilpailemaan Karl Karlsson sekä Rauno Tuukkanen, joista pronssille selvisi Tuukkanen Nissan King Cabillaan.
 
Loppukilpailuun päässeet Mikael Torppa ja Aki Rönkkö vetivät vielä ja täten ratkoivat mestaruuden. Suomen mestariksi leivottiin Aki Rönkkö Toyota HJ:lla.
 
Yleisöä oli paikalla parikymmentä henkeä.
 
Iso kiitos kaikille kilpailijoille, yleisölle sekä talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille!
 
Video Youtubessa!
 
 

 
Vuosikokous 2014

Etelä-Savon Maastoautoilijat Ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Ravintola Martan Baarissa, Ristiinassa 6.4.2014 klo 14.00.

Kokouksessa puhetta johti Janne Kortelainen ja sihteerinä toimi Jukka Kortelainen.

Kokouksessa esitelty tilinpäätös oli lievästi alijäämäinen. Tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Jäsenten jäsenmaksun suuruudeksi kokous päätti 0,00€ (nolla) euroa sekä varsinaiselle jäsenelle, että henkilökannattaja jäsenelle. Liittymismaksuksi päätettiin 30,00€.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Jarkko Kortelainen. Hallituksessa jatkavat myös Ari Ripatti (vpj.), Jarmo Pöyry, Jukka Kortelainen (siht.) ja Veli-Pekka Haataja, sekä varajäsenenä Marko Pöyry. Rahastonhoitajaksi valittiin Tilitoimisto Pietiläinen.

Toimintasuunnitelmassa suunniteltiin talkootoimintaa, safareita sekä kisoja. Unohtamatta pikkujouluja sekä retkiä ja tapahtumia. Jäsenetuna yhdistys antaa edelleen 4X4 Maailma lehden vuosikerran, heti kun se päättää ilmestyä julkaisulomansa jälkeen. Tiedotamme tapahtumista facebookissa sekä kotisivullamme.
 

 
Pikkujoulut
 
Pikkujouluja Mäntymotellille oli saapunut viettämään 16 henkeä. Saunomisen jälkeen nautittiin jouluruokaa ja palkittiin kiertopokaalilla Jarmo Pöyry. Iltaa jatkettiin Marita Taavitsaisen tahdittamana.

  

 
Himalaja 2013

Lokakuun 19. päivä pidettiin osanottajamäärältään historian pienin Himalaja kilpailu. Kilpailijoiden vähyys ei kuitenkaan muuttanut sitä tosiasiaa, että pienetkin pidot voivat olla suuria.

Kukaan ei saavuttanut kaikkia rasteja, eli mielestämme niitä oli siis riittävästi ja vaikeusaste oli sopiva, koska kaikilla kilpailijoilla oli haettuna useita rasteja.

Kilpailussa nähtiin myös yksi kaato, tosin vain kylkiasentoon. Muita pienempiä harmeja riitti sitten jo useammallekin kilpailijalle. Polttoainepumpun rikkoutumisesta ohjausvarren katkeamiseen sekä kardaanin ristikon porsimiseen.

Tuulinen, vaikkakin aurinkoinen keli teki ilman kylmäksi ja piti huolen siitä, että aluevalvojat eivät juurikaan paikallaan viihtyneet, vaan liikkuivat ripeästi lämpimikseen ympäri aluetta. Alueet säästyivät ilman suurempia maastovaurioita hyvän reittisuunnittelun ansiosta. Tästä kiitos ratamestarille.

Tulospalvelu pelasi kuin unelma. Kilpailun tarkastetut tulokset olivat kaikkien nähtävillä nettisivullamme jo kymmenen minuuttia klpailun päättymisestä. (katso tulokset täältä)

Kiitos vielä maanomistajille sekä kaiklle talkoisiin osallistuneille, kilpailijoitakaan unohtamatta onnistuneesta kisasta.

etsama
  

 
Vuosikokous 2013

Etelä-Savon Maastoautoilijat Ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Ravintola Pökkärissä, Ristiinassa 26.4.2013 klo 18.00.

Kokouksessa puheetta johti Janne Kortelainen ja pöytäkirjan kirjoitti Jukka Kortelainen.

Kokouksessa esitelty tilinpäätös oli lievästi alijäämäinen. Tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Jäsenten jäsenmaksun suuruudeksi kokous päätti 25 euroa sekä varsinaiselle jäsenelle, että henkilökannattaja jäsenelle. Liittymismaksuja ei peritä.
 
Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Jarkko Kortelainen ja hallitukseen valittiin Ari Ripatti (vpj), Jarmo Pöyry, Jukka Kortelainen (siht.) ja Veli-Pekka Haataja. Varajäseneksi valittiin Marko Pöyry. Rahastonhoitajaksi valittiin Laskenta M. Moilanen.

Toimintasuunnitelmassa suunniteltiin talkootoimintaa, safareita sekä syksyn kisoja. Unohtamatta pikkujouluja sekä retkiä ja tapahtumia.
   
Johtokunta päätti kokouksessaan jäsenetuudesta seuraavaa: 31.5.2013 mennessä jäsenmaksunsa maksaneet saavat brodeeratun takkimerkin. (Merkin kuva löytyy osoitteesta http://www.etsama.com/Kerhotuotteet.php ) Mikäli et halua merkkiä voit vaihtaa sen samalla sivulla näkyvään mukiin.
 

 
Talviharrastepäivä
 
Lauantaina 16.2. vietettiin Ristiinassa Etsaman talviharrastepäivää, johon oli kokoontunut taas hienosti väkeä paikalle. Päivän aikana ajelttin monipuolisella kalustolla jäärataa ympäri, paisteltiin makkaraa ja kisailtiin rugby-pallon heittämisestä vanerilevyssä olevasta reiästä läpi. Tehtävä ei tuntunut olevan helpoimmasta päästä, vaikka matka ei pitkä ollutkaan. Vielä kerran iso kiitos kaikille osallistujille! -Jarkko-
  

 
Vaakuna ralli
 
Taitaa muodostua jo perinteeksi myydä lippuja Vaakuna rallissa. Nytkin pienellä iskuryhmällä saatiin hyvä tulos. Kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille.
 

 
Himalaja 24H 2012 kuvakirja valmistunut.
 
Kirja on kovakantinen (Deluxe) A4 kokoa ja sisältää 48 sivua ja yli 280 valokuvaa. Kirja on koostettu siten, että jokaisen kilpailijan rastikuvista on käytetty 4-6 kpl. Näihin on lisätty Ellun ja Miikan ottamia kuvia.
 
Mikäli haluat kuvakirjan, ota yhteyttä Object, lähetän sinulle ohjeet, kuinka tulee menetellä. Kirjan toimittaa ja laskuttaa suoraan Ifolor, hinnastonsa mukaisesti.
 

 
 Etsaman pikkujoulut Mikkelissä Vaakunassa 8.12.2012
 

Kolmisenkymmentä pikkujoulun viettäjää kokoontui Vaakunaan viettämään iltaa jouluruokailun merkeissä. Tarjolla ollut ruoka oli aivan loistavaa, eikä juomissakaan ollut valittamista.
 
Ruokailua odotellessa kuunneltiin taas puhe, jonka parasta antia oli sen lyhyys. Tämän jälkeen palkittiin V-P Haataja yhdistyksen hyväksi tehdystä työstä. Samalla muistettiin Pj Jarkkoa merkkipäivänsä johdosta ja hänelle annettiin muistoesine.
 
Erittäin hyvän jouluruoan jälkeen meille esiintyi vielä Mikkelin Revyyteatteri, joka esitti mukaansa tempaavan ohjelman. Esityksen jälkeen iltaa vietettiin vielä Fransmannissa sekä Bar'n'Night Vaakunassa.
 

 
Himalaja 24H 2012

Pehmeästä alusta huolimatta kilpailu saatiin onnistuneeseen päätökseen, samalla päätettiin vuoden 2012 SM Cup. Kosteahkosta kesästä johtuen oli Löydön Kartanon pellot erittäin pehmeitä, jopa niin että park férmeen upposi osa lähtijöistä vinssausasentoon. Osa syynä oli varmaan tiedonkulkuhäiriö, josta johtuen osa pellosta ennätettiin kyntää..

Kilpailuun osallistui yli 50 autokuntaa kolmesta eri maasta. Vanha tuttumme Mudaraket Virosta vei voiton luokassaan ja ensimmäisen kerran meidän kilpailussamme nähtiin Ruotsalaisia kilpailijoita, jotka kertoivat ettei retki Suomeen jää viimeiseksi.

Löydön Kartanolla pidettyyn afterpartyyn osallistui yli 200 henkeä. Musiikista vastasi Kapa Montonen taattuun tyyliinsä.

Kiitokset kilpailijoille, maanomistajille, talkoolaisille, yhteistyökumppaneille ja yleisölle. Te teitte tapahtumasta onnistuneen.

Kilpailun tulokset löytyvät täältä ja valokuvia tästä.
 

 
Kouvolan Midnight Cruising
 
4.8. Kouvolassa järjestetyssä Midnight Cruising tapahtumassa oli Etsamaa edustamassa Mikko Tarkiainen ja Jarkko Kortelainen. Mikon ja Jarkon näytteille viedyt Jeeppi ja Can-Am keräsivät merkittävää huomiota, ollen sijoitettuna melkeimpä koko tapahtuma-alueen keskelle, sisäänkäynnin välittömään läheisyyteen. Erityisen paljon kuvattavaksi pääsivät 1:10 E-Maxx ja Wraith, jotka oli aseteltu Jeepin konepellille.  

 
Suuri määrä yleisöä seurasi Etsaman kalustoesittelyä Otavan kevätpäivillä.

26-27.5.2012 Etsama esitteli toimintaansa Otavan koulutilan kevätpäivillä. Paikalle oli hankittu jäsenistön sekä auto- että mönkijäkalustoa. Oman huomionsa saivat myös radio-ohjattavat offiautot. Autoilla sekä mönkkärillä annettiin kyytiä "maastossa" sekä isoille että pienille katselijoille. Näiden kahden päivän aikana kyydityksistä nautti muutama sata kiinnostunutta.

 
Kuvia tapahtumasta täällä.
 
 

 
Heippa!
 
Mikkeliläiseltä Comistepajalta on tilattu takkiin soveltuva brodeerattu "etsama"-selkämerkki. Merkki on n. 26 cm leveä siinä on liimapinta ja merkin voi kiinnittää silittämällä. Toki kannattaa varmistaa kiinnitys muutamalla ompelutikillä.
 
Toinen vaihtoehto on laitattaa merkki suoraan omaan takkiin/liiviin. Takki on toimitettava 20.5.2012 mennessä.
 
Lisäohjeet takin toimittamiseksi saa kysymällä sihteeriltä joko sähkäpostilla sihteeri@etsama.com tai puhelimella +358 400 55 88 58
 
Merkin myyntihinta on 25,00€ ja jäsenille hinta on 15,00€
 
T: Sihteeri
 
 (Klikkaa kuvaa nähdäksesi se alkuperäisessä koossa)


 
Etelä-Savon Maastoautoilijat Ry:n sääntömääräinen vuosikokous
Tornimäellä Mikkelissä  31.3.2012 klo 11.00

Kokouksessa puheetta johti Katja Kohvakka ja pöytäkirjaa kirjoitti Jukka Kortelainen.

Kokouksessa esitelty tilinpäätös oli positiivinen ja vuosikertomuskin oli kolme sivua pitkä, joten tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Jäsenten jäsenmaksun suuruudeksi kokous päätti 25 euroa sekä varsinaiselle jäsenelle, että henkilökannattaja jäsenelle. Liittymismaksuja ei peritä.
 
Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Jarkko Kortelainen ja hallitukseen valittiin Ari Ripatti (vpj), Jarmo Pöyry, Jukka Kortelainen (siht.) ja Veli-Pekka Haataja. Varajäseneksi valittiin Marko Pöyry. Rahastonhoitajana jatkaa Yritysapu Riitta Hotokka.

Toimintasuunnitelmassa suunniteltiin talkootoimintaa, safareita sekä syksyn kisoja unohtamatta pikkujouluja sekä retkiä eri tapahtumiin.

Kokouksen jälkeen päivää jatkettiin makkaranpaistolla sekä mäenlaskulla.


 
Etsaman talviharrastepäivä 10.3.2012
 
Etelä-Savon Maastoautoilijat Ry järjesti jäsenistölleen koko perheen puuhapäivän lauantaina 10.3.2012 Ristiinassa.
 
Jäällä tuli päristeltyä rinkiä useamman ajoneuvon voimin. Keli oli suhteellisen suotuisa, vaikkakin kevät aurinkoa olisi kaivattu. Kuuma glögi teki kauppansa makkaroitten kanssa. Ajelun ja makkaransyönnin ohessa oli myös kilpailu, jossa mailoilla piti saada jääpallo penkalle asettuun ämpäripakettiin, osumien määrästä sitten jaettiin pisteitä. Perinteiden mukaisesti kaikki osallistujat palkittiin, kuten myös paikalla ollut yleisö!
 
Väkeä paikalla erinäisten arvioiden mukaan olisi piipahtanut +40 henkeä. Kiitos kaikille osallistumisesta, kevättä odotellessa ja seuraavia tapahtumia suunnitellessa. -Jarkko-
 
Kuvia tapahtumasta täällä.


 
Vaakuna Ralli
 
Pienellä porukalla osallistuimme tälläkin kertaa Vaakuna rallin järjestelyihin. Pieni ryhmäkin voi olla tulostehokas kun olosuhteet on puolella. Nyt lipunmyynnin ollessa pääosassa tulos oli aurinkoisen päivän kunniaksi aurinkoinen. Talkookeiton nautinnan jälkeen teimme vielä pienen retken lumiseen maastoon ja kun olimme saaneet vinssattua viimeisen auton pois tien syrjästä olikin päivä jo kääntynyt iltaan.

Kiitos talkoolaisille!


 
Etsaman pikkujoulut vietettiin itsenäisyyspäivän aattona Pieksämäen Savon Solmussa.

Illanvietto aloitettiin saunomalla, jonka jälkeen sitten siirryttiinkin nauttimaan hyvinkin runsaasta ruokapöydästä. Ravintolan keittiöhenkilökunta olikin pistänyt kaiken osaamisensa peliin ja ruoka saikin paljon kiitosta. Ruokailun lomassa kuunneltiin pakollinen puhe ja suoritettiin arvonta paikallaolleiden kesken. Arvonnassa onni suosi Paula Juopperia, joka sai kotiin viemiseksi Fixuksen lahjoittaman lahjakortin. Illan ohjelmatarjonnasta huolehti Neljänsuora sekä alakerrassa musiikista vastasi DJ. Kun vielä illan päätteeksi kaikki saatiin kyytiin, päästiin kotimatkalle ja jo hivenen ennen neljää taisivat viimeisetkin matkaajat päästä kotiinsa. Kiitokset kaikille paikallaolleille!
 

 
Himalaja 24h 2011
 
Himalaja 24h 2011 offroad suunnistuskilpailu on saatu päätökseen, päättäen näin myös vuoden 2011 SM Cupin. Kilpailu käytiin raikkaan syksyisessä säässä ja päästiin nauttimaan niin vesi- kuin lumisateestakin! Joku väitti jopa auringonkin jossain vaiheessa nähneensä. Kilpailuun osallistui 50 autokuntaan, joista viisi ajelivat safariluokassa ja 45 CUP-luokissa. Maaliin pääsivät lähes kaikki matkaan lähteneet, vain kaksi keskeytystä. Tosin kuten lajiin kuuluukin, osa nilkutteli maaliin ennen aikaisesti, mitä värikkäimpien seurausten saattelemana. Maaliin siis kumminkin!
 
Iltaa vietettiin Heimarissa Anatomia bändin säestyksellä ja tarinoita jakaen. Mutaa, kiviä, puita, kantoja, ojia ja lunta. Kaikkea kivaa, siis kiitos kaikille paikalla olleille! Kiitokset kilpailijoille, maanomistajille, talkoolaisille, yhteistyökumppaneille ja yleisölle, joka ei antanut pienen tihkusateen häiritä!
 
Tulokset PDF muodossa täältä.Pikku-Himalaja 2011

Vaihtelevassa kelissä pidetty Pikku-Himalaja pidettiin suurelta osin neitseellisissä maastoissa. Ruoppaan tiellä olleessa kisakeskuksessa oli suorastaan juhlavat puitteet. Olihan käytössämme kokonainen talo kilpailutoimistona, josta isäntäväelle suuri kiitos. Osallistujia kilpailuun olisi mahtunut maastoon runsaastikin lisää, mutta saatiinhan se kisa pidettyä näinkin. Mönkkärien kilpailu kutistui näytösluontoiseksi ajeluksi, koska kisaan ilmoittautuneita ei ollut ainuttakaan(!) Paikalta värvättiin koeajajia ja järjestäjien henkilökuntaa ajamaan, ettei yleisön tarvinnut ihan tyhjää rataa tuijottaa.

Kokonaisuutena tapahtuma oli onnistunut, lukuunottamatta sähkökatkoa, joka kiusasi tulostenlaskentaa, palkinnot saatiin kuitenkin jaettua ja kisamakkarat syötyä.

Iso kiitos kilpailijoille, yleisölle sekä eritoten talkoolaisille!Tykkää tästä!
 
23.5.2011 Nyt voit liittyä ja seurata Etsaman tapahtumia myös Facebook yhteisön kautta. Saat nopeasti tiedon uusimmista tapahtumista, päivityksistä sekä uutisista. Voit keskustella tapahtumiin liittyen tai katsella kuvia mitä ei ole muualla julkaistu. Voit myös halutessasi lisätä omia kuvia ja videoita esimerkiksi Etsaman tapahtumista.Safarointia
 
21.5.2011 Pidettiin Ristiinassa vuoden ensimmäinen päiväsafari, jolle osallistuikin runsaasti Etsaman omaa väkeä, mutta mukaan mahtui myös uusia kasvoja. Autoilla ja mönkijöillä päristeliin vähän vanhoja, mutta pääasiassa uusia, koskemattomia safari/ tulevia kilpailumaastoja. Väkeä oli kaikenkaikkiaan reilu 30 henkeä, joko ajelemassa, tai muuten seuraamassa ja kuvaamassa toimintaa. Aurinko paistoi, eli keli suosi kokopäivän, joten allekirjoittaneen vaatteetkin kerkesivät makkaranpaiston yhteydessä kuivamaan kivasti ennen uutta mönkkärin upottamista :D
 
Kuvia safarilta saa lähettää julkaisua varten: jarkko.kortelainen[at]etsama.com
Kuvat: Saku Juopperi ja Vili Leinonen:
http://nidsilla.kuvat.fi/kuvat/etsaman+safari+/?n=0


 
Etsaman yleinen kokous

25.4.2011 klo 17.00 pidettiin Martan Baarissa Ristiinassa yhdistyksen sääntömääräinen kokous.Kokouksessa oli paikalla 12 yhdistyksen jäsentä. Sami Kohvakan johtamassa kokouksessa tehtiin mm. seuraavat päätökset.

-    Jäsenmaksu henkilöjäsenillä on 25 €, liittymismaksua ei peritä.
-    Henkilöstövalinnat
-    Puheenjohtajaksi valittiin Jarkko Kortelainen
-    Hallitukseen valittiin Ari Ripatti (Vpj.) Jukka Kortelainen (Siht.) Jarmo Pöyry, (jäsen) Sami Juopperi (jäsen). Hallituksen varajäsen Janne Kortelainen.
-    Rahastonhoitajaksi valittiin Yritysapu Riitta Hotokka.
-    Vietetään pikkujoulut.
-    Järjestetään safareita sekä jäsentenvälisiä kilpailuja.
-    Osallistutaan harrasteauto toimintaan / näyttelyihin.
-    Järjestetään Himalaja 24h 2011 Offroad-tapahtuma.
-    Järjestetään Pikku-Himalaja Offroad-tapahtuma.
-    Ylläpidetään omia Internet-sivuja.
-    Mahdollisia retkiä eri tapahtumiin.
-    Pyritään hankkimaan tuloja seuralle osallistumalla tuottavaan talkootoimintaan.
-    Raivataan ajoreittejä.
-    Harjoitetaan aktiivista yhteistoimintaa muiden seurojen ja harrastekerhojen kanssa.


 
Etsaman Talviharraste päivä La 12.3.2011

Etelä-Savon Maastoautoilijat Ry järjesti jäsenistölleen koko perheen puuhapäivän lauantaina 12.3.2011 Ristiinassa.

Paikalla oli mahdollisuus ajaa jääradalla omalla kalustollaan, laskea mäkeä sekä paistaa yhdistyksen tarjoamia makkaroita.

Paikalle saapuikin yli kolmekymmentä henkeä. Osa oli varautunut tilaisuuteen liikkuvalla kalustolla, joihin lukeutui mönkijöitä, moottorikelkkoja, autoja sekä nähtiimpä jäällä myös kaksipyöräinenkin. Muut taasen istuivat mieluummin kyytiin, osa pienen suostuttelun jälkeen, nauttimaan vauhdin hurmasta tai sitten katselemaan vain radan reunalta toimintaa.

Jäällä järjestettyyn lumiukkokilpailuunkin osallistui kahdeksan ryhmää, jotka saivatkin aikaan toinen toistaan upeampia lumiveistoksia. Luonnollisesti kaikki osallistujat palkittiin, jopa katsojat.
 
Kuvia tapahtumasta: Albumiin


 
Vaakuna Ralli  19.2.2011
 
Talven talkookoitos takana. Taasen osasi talvi olla ilkeimmillään. Kylmää riitti jokaiselle talkoolaiselle taas riittävästi, kun seisoskelimme teiden varsilla ja parkkipaikan liepeillä Vaakuna rallissa.
 
Yleisöä oli Lelkolan katselualueella hyvin, n. 350 henkeä, ja vaikka suurin osa katselijoista olikin hankkinut pääsylipun jo etukäteen jäi meidänkin lipunmyyntihaaviin vielä 64 maksavaa asiakasta.
 
Viisitoista talkoolaista oli turvaamassa autojen liikkumista pätkällä ja kuusi henkilöä myi lippuja. Kahvion toiminnasta vastasi neljä henkeä, sekä parkkipaikalla autojen parkkiin ajamisesta sekä muista ohjaamistehtävistä huolehti kolme urhoollista.
 
Vaikka taloudellinen tulos ei suuren suuri ollutkaan olihan se taasen näyttö siitä, kuinka yhdessä saamme hoidettua meille sovitut tehtävät.
 
Kiitos kaikille talkoihin osallistuneille!


 
Sivut uudistuvat!
 
Olemme aloittaneet Etsaman nettisivujen (www.etsama.com) päivittämisen yhteistyössä Etelä-Savon ammattiopiston media-asistenttiopiskelijoiden kanssa.

Nyt olisi hyvä hetki vaikuttaa selaamalla Etsaman sivut läpi ja lähettää meille sähköpostilla ajatuksia sivujen sisällöstä / tai ulkoasusta.

Mitä sivuilta puuttuu tai on liikaa? Mikä on hyvää / mikä on huonoa? Mitä sisältöä toivoisit sivuilta jatkossa löytyvän?

Postia osoitteeseen Object
 

 
Pikkujoulu terveisiä.
 
20.11 vietettiin etsaman pikkujoulut ravintola Savonsolmussa Pieksämäellä. Joulupöydästä nautti 25 jäsentä ja talkoolaista. Ilta oli hauska, koska puheet olivat lyhyitä ja joululaulut vielä lyhyempiä.
 
Ohjelmaan kuului ruokailun lisäksi myös saunomista sekä uimista. Lauteille katkesi useampi kardaani ja rikkoontui monta murrosta, kun muisteltiin vuoden varrella tapahtuneita tilanteita. Onneksi kura ja muta huuhtoutui uima-altaan virkistävään veteen.
 
Ruokailun jälkeen yläsalissa naputettiin jalalla lattiaan orkesterin tahdittamana ja ravintolan alakerrassa soivat päivän kuumimmat bilehitit sellaisella volyymilla, että heikompaa hirvitti. Kun meitä oli kolmannen kerran pyydetty poistumaan, tilasimme bussin oven eteen ja aloitimme kotimatkan.

Kotimatka sujuikin sukkelasti, kun kaikilla tuntui oleva asiaa ja varmuudenvuoksi vielä yhtä aikaa ja isoon ääneen.
 

 

Himalaja 24H 2010 valokuva-albumi!
 
Nyt voit tilata valokuvakirjan "Himalaja 24H 2010"
 
Kirja on kovakantinen Ifolor Deluxbook A4  ja se sisältää 60 sivua, yli 140 kuvaa. Kuvia on usealta kuvaajalta. Mukana mm. kilpailijoiden rastikuvia sekä muita kuvankauniita tapahtumia. Kirjan hinnan ETSAMA on neuvotellut edulliseksi, vain 36,50 € +postikulut 4,95 €. Kirjan normaali hinta on 42,95 + postikulut.
 
Kirjan tilaaminen tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@ifolor.fi
 
Sähköpostin tulee sisältää seuraavat tiedot
  • Etu- ja sukunimi
  • Toimitusosoite
  • Puhelinnumero
  • sähköpostiosoite
  • sekä tilausnumeron  41889140
Kun tiedot ovat saapuneet niin ifolor lähettää tilausvahvistuksen tilaajan sähköpostiin. Mikäli tiedot ovat oikein odottelet viikon verran postitusta.
 
Lasku tulee kirjan mukana ja se maksetaan suoraan ifolor:ille.
 
Yhteistyössä    www.ifolor.fi ja www.etsama.com
 

  

Kilpailunjohtajan loppukaneetti kilpailusta himalaja 24h 2010.

Väsynyt, mutta tyytyväinen olo itselle kilpailusta jäi! Tällä kertaa keli suosi niin kilpailijoita, yleisöä sekä järjestäjiä.

Kiitos kaikille maanomistajille ja kilpailuun osallistuneille, talkoolaisille omasta talkoopanoksestanne, sekä tietenkin kilpailijoille! Ilman teidän osallistumistanne, ei mitään toimintaa voitaisi järjestää! Kiitos Maasturistit ry:lle, että saimme käyttää heidän perinteeksi muodustunutta kilpailupäivämäärää Mikkelin seudulla. Sekä erityis kiitos kaikille kilpailun yhteistyökumppaneille!

Kilpailunjohtajan näkökulmasta kaikki meni lopunperin kohtuullisen putkeen. Olen/olemme oppineet PALJON tästä kilpailusta. Kilpailunjohtajana / järjestäjänä ja tulemme VAKAVASTI ottamaan sen huomioon seuraavia kilpailuja / tapahtumia järjestäessämme.

Toivon tietenkin LISÄÄ RAKENTAVAA palautetta, niin kilpailijoilta, talkoolaisilta, yhteistyökumppaneilta, kuin myös yleisöltä. Maanomistajia unohtamatta! Tavoitteemme kuitenkin on järjestää tapahtumia ( kilpailuja / safareita ), jotka ovat mieluisia niin kilpailijoille, kuten myös talkoolaisille.

TÄSSÄ ON MAHDOLLISUUS VAIKUTTAA! On se sitten risuja tai ruusuja, palautteenne on tärkeä!

Kiitos kaikille: Kilpailunjohtaja, Jarkko Kortelainen / Etelä-Savon Maastoautoilijat ry
 

 
Pälkäneen Formula Offroad
 
Kävimme lauantaina 7.8.2010 linja-autolla 27 hengen voimin katselemassa formula offroad autoja pälkäneellä käydyssä kilpailussa.

Keli oli vaihteleva mutta päivästä selvittiin ilman kastumista, eikä aurinkokaan helottanut aivan täydeltä taivaalta, mutta siitä huolimatta oli hiostavan kuuma.

Lyhyestä varoitusajasta huolimatta, saimme kasaan hienon porukan. Reissussa oli mukana vanhoja käviöitä, sekä uusia harrastajia. Omasta puolestani kiitos kaikille mukana olleille! Ensivuonna
uudestaan?... Kuvia reissulta:

http://piparix.kuvat.fi/kuvat/ Formula+OffRoad+P%E4lk%E4ne/

- Jarkko Kortelainen


 
Herkkujen yö
 
14.8.2010 Lahnaniemen kylätoimikunta järjesti Lahnaniemen seurojentalolla jo perinteeksi muodostuneen kylätapahtuman: Herkkujen yön.

Tapahtumassa oli mukana myös yhdistyksemme kaksi autoa sekä mönkijä, jotka olivat asetettu näytteille yleisön nähtäväksi. Sää oli pilvinen ja vettä sateli hivenen.

- Jarkko Kortelainen 
Pikku-Himalaja 2010 8h maastosuunnistus kilpailu 19.6.2010
 
Nyt on kilpailu saatu käytyä ja jälkipyykit hoidettua.

Lauantai aamuna kilpailijoita starttasi 18 autokuntaa, neljässä eri luokassa tavoittelemaan 130:tä rastia, jotka metsän siimekseen oli sijoiteltu vaikeustasoltaan varsin vaihteleviin paikkoihin. Rasteina käytettiin kaikkea mielenkiintoista, mitä metsästä löytyi, kuten vanha polkupyörä puussa, hevoskoppi, marjapoimuri, höyläpenkki yms.

Keli suosi kokopäivän niin kilpailijoita, yleisöä kuin myös järjestäjiä. Yleisöä oli runsaasti saapunut seuraamassa autojen ajelua kilpailukeskuksen alueella, kuten myös muualla maastossa.

Vaikkakin rastien koordinaattien kanssa olikin tullut pieni kämmäys, niin siitä huolimatta kaikki rastit oli löydetty, eikä ainuttakaan rastia ollut, mitä yksikään auto ei olisi hakenut. Kovin suoritus oli se että Team Loser haki 129 rastia 130:stä, johtuen siitä että Patrolli ei mahtunut taipumaan rastille murjomatta isoja puita. Joten kukaan ei hakenut kaikkia rasteja!

Mikkelin KoneVene Suni oli myös kilpailukeskuksessa ajattamassa ja esittelemässä mönkijöitä kaikille halukkaille. Testiajoa varten oli niitylle tehty rata vasta-alkajille ja metsän puolelle oli rakenettu sitten hieman kokeneemmille kuljettajille tarkoitettu reitti.

Best in show palkinnolla palkittiin Temmitiimi, vaikka yritys oli kova ja ensimmäinen rasti tuli haettua suveneeristi, ei sekään auttanut siihen että Nivan etuperä antautui heti ensimmäisen rastin jälkeisessä ojan ylityksessä joka aiheutti sen, että etupää meni paikoin jumiin ja lopputuloksena oli palanut kytkin. Tiimi selviytyi kuitenkin maaliin kahdella haetulla rastilla ja 40 pisteellä. Hyvällä auto-urheilu mielellä auttoivat muita kilpakumppaneita mm. lainaamalla inverteriä, kompressoria ja jopa syyläriä.

Lopuksi iso kiitos kaikkille yhteistyökumppaneille, maanomistajille sekä talkoolaisille, joita ilman kilpailuja ei pystyisi järjestämään.

Palkintoja lahjoittivat: Kongan Teollisuuskone Oy, Mikkelin Rengaspalvelu, Pöyry Forest Ay ja Pitkäjärven auto-osat.
 
Kuvia tapahtumasta valokuva-albumin puolella.

Ps: Syksyllä tavataan 24h cup kisan merkeissä...
 
 
Lauantaina 1.5 vietettiin pienen porukan vappusafari luonnon helmassa.

Mukaan safarille lähti neljä mönkkäriä sekä neljä autoa, joiden voimin ajeltiin uusiakin reittejä. Lieviä kalusto vaurioitakin tuli, kuten lajin luonteelle on ominaista :) Jäähdyttimen ylikuumenemista, lommoja, polttoaineensaanti vaikeuksia,
kaasarin tulvimista yms. Sää oli varsin vaihtelevaa, mutta pääosin maastoilijoita suosiva, eli makkarat saatiin paistettua.

Kiitos kaikille osallistuneille ja erityisesti iso kiitos maanomistajille, jotka mahdollistavat harrastuksen! Kuvia tapahtumasta valokuva-albumissa.
 

 
21.3.2010 pidettiin Etelä-Savon Maastoautoilijat Ry:n sääntömääräinen vuosikokous.

Paikalla oli kaksitoista yhdistyksen jäsentä, tässä lyhyt yhteenveto kokouksesta.

Vahvistettiin hallituksen laatima toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio.

Toimintasuunnitelmassa mm.
•    Vietetään pikkujoulut.
•    Järjestetään yhteisiä safareita sekä kilpailuja.
•    Osallistutaan harrasteauto toimintaan/ näyttelyihin.
•    Järjestetään Himalaja 2010 Offroad-tapahtuma. Sekä toinen, pienempi kisa.
•    Ylläpidetään omia internet sivuja.
 
Tulo- ja menoarvion tärkeimmät luvut:
Henkilöjäsenmaksun suuruus 20 euroa.
Liittymismaksua ei peritä.

Henkilövalinnat:
Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Jarkko Kortelainen.
Hallituksen muodostavat Mika Kuusela (vpj.), Jukka Kortelainen (siht.), Marko Pöyry (jäsen), Ari Ripatti (jäsen).  Hallituksen varajäseneksi valittiin Janne Kortelainen.

Yleistä:
Harjoitetaan aktiivista yhteistoimintaa muiden seurojen ja harrastekerhojen kanssa.
 

 
SM ralli Vaakuna ajettiin 20.2.2010.
 
Etsaman talkooporukka oli töissä EK 6:lla ja EK 3:lla. Sulkumiehiä oli 14 ja järjestyksenvalvojia kolme. Lisäksi hoidimme lipunmyynnin kolmessa pisteessä ja yhdessä kohtaa (Lelkola) paistoimme makkaraa ja keitimme kahvia.
 
Vaikka ilma oli kylmä niin onneksi se kuitenkin oli aurinkoinen ja yleisöä oli paikalle saapunut runsaasti. Kokonaistulos oli taloudellisesti kannattava, vaikka kaikki osa-alueet eivät tuottaneetkaan odotetulla tavalla.
 
Suuri kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille, olimme osaltamme tekemässä hyvää rallitapahtumaa.
 

 
Safari Ristiinan maastoissa 28.11.09

Syyssateinen päivä alkoi ajamaan ilmoittautuneiden kokoontumisella kalustoineen lähtöpaikalle. Kun kuulumiset oli vaihdettu, lähdettiin kahdessa letkassa maastoon. Siitä alkoikin leppoisa ajelupäivä hyvissä maastoissa.

Autoja oli mönkkärin vetämässä letkassa kahdeksan, jotka etenivät hitaasti, mutta varmasti uusia ajamattomia reittejä pitkin vaihtelevassa maastossa, välillä vinssaten ja tunkaten. Mönkijät etenivät kymmenen koneen letkassa, välillä pelkästään mönkkäreille tarkoitettuja reittejä pitkin omaa vauhtiaan. Mittariin tarttuikin selvästi enemmän kilometrejä kuin autoille. Maastoon oli saapunut lukuisia katselijoita kannustamaan autokuntia ja
mönkkäreitä. Kaikenkaikkiaan paikalla oli parhaimmillaan yli 50 henkeä.

Eräs maanomistaja ihmetteli mäen juurella autojen etenemiskykyä ja totesikin itse etsineensä traktorillaan helpompia reittejä kuljettavakseen.

Tauolla paisteltiin makkaroita ja juotiin termospullot tyhjiksi, jonka jälkeen safaroijat jatkoivat hämärtyvään, sumuiseen iltapäivään ajelua.

Kokonaisuutena päivä oli palautteen perusteella varsin onnistunut, kaikenlaista ajamista ja touhua riitti varmasti kaikille. Kalustovauriotkaan eivät pahemmin haitanneet. Muutama mönkijäkuljettaja pääsi kattokerhoon, vanteelta tippunutta rengasta ja kadonnutta etuvetoa unohtamatta. Autot selvisivät vain vähäisillä pelti vaurioilla.

Kiitos kaikille osallistuneille ja erityisesti iso kiitos maanomistajille, jotka mahdollistavat harrastuksen! Kuvia tapahtumasta valokuva-albumissa.
 

 
Lauantaina 31.10.-09  raivattiin jälleen Himalanpohjassa väyliä uusille safari- ja kilpailureiteille. 
 
Tällä kerralla 17 henkeä pääsi nauttimaan auringosta ja makkarasopasta upeassa syys-säässä, kun uudet urat urkenivat. Vaihtelevaan maastoon tuli valmista reittiä n. 5 km. Ihan ilman kalustovaurioita ei selvitty tältäkään reissulta, menetyksiin kirjattakoon 33"  rengas ja apusimpukka. Mutta kaikki on taas korjattu
uutta metsäreissua varten. Kuvia tapahtumasta löytyy valokuva-albumista.


 
Lauantaina 10.10.-09  raivattiin Himalanpohjassa väyliä uusille safari- ja kilpailureiteille.
 
Aurinkoinen sää suosi talkohin osallistunutta runsaan kymmenen hengen ryhmää, joka vesurit ja moottorisahat aseenaan rynnisti pitkin kallioita. Välillä tyrkättiin hernesoppaa ja näkkäriä piiloon nahan alle ja sitten jatkettiin uutta uraa.
 
Valmista, safarikäyttöön sopivaa reittiä tulikin mukavasti ja nyt vain odotellaan sopivaa viikonloppua. Kuvia tapahtumasta löytyy valokuva-albumista.13.6.2009 pidettiin Himalaja 2009 suunnistuskilpailu
 
Kilpailuun osallistui 19 autokuntaa ja yleisöäkin oli runsaasti liikkeellä. Kisassa nähtiin ajosuorituksia täysin ilman ongelmia ja ongelmilla. Alkaen vinssiongelmista (Pyykkipoika ja T.Vitikainen) tulipaloon (Voodoo Racing Team), joista kuitenkin selvittiin Proto ja Modi luokkien voittoihin asti.
 
Paikalla oli myös yhteistyökumppani KoneVeneSunin hienosti järjestämä mönkijöiden koeajo- ja esittelytilaisuus seitsemän mönkkärin voimin. Esittely oli pienten sekä isojen poikien mielenkiinnon kohteena ja koeajoratoja kierrettiinkin runsaasti.
 
Ristiinan VPK:n turvaryhmällä ei onneksi ollut kiireitä, liki ainoaksi tehtäväksi jäi yhden jalan kunnon tarkastaminen. Hyvä näi, sillä on parempi, että nämä miehet ovat mahdollisimman vähän työllistettyjä!
 
Kilpailu käytiin hienossa auringon paisteessa ja palkinnot saatiin jaettua sekä leiri purettua, ennen kuin ukkosmyrsky saapui alueelle.
 
Ensi vuonna samalla alueella ajetaan Himalaja 2010 kilpailu!

 


3.5.2009 pidettiin Etelä-Savon Maastoautoilijat Ry:n sääntömääräinen vuosikokous.

Läsnä oli kahdeksan yhdistyksen jäsentä, tässä lyhyt yhteenveto kokouksesta.

Vahvistettiin hallituksen laatima toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio.

Toimintasuunnitelmassa mm.
•    Vietetään pikkujoulut.
•    Järjestetään yhteisiä safareita sekä jäsentenvälisiä kilpailuja.
•    Osallistutaan harrasteauto toimintaan/ näyttelyihin.
•    Järjestetään Himalaja 2009 Offroad-tapahtuma.
•    Ylläpidetään omia internet sivuja.
•    Retki Oulaisiin sekä Pälkäneelle. (Retkistä lisää Tulevat tapahtumat sivulla)

Tulo- ja menoarvion tärkeimmät luvut:
Henkilöjäsenmaksun suuruus 20 euroa.
Liittymismaksua ei peritä.

Henkilövalinnat:
Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Jarkko Kortelainen.
Hallituksen muodostavat Mika Kuusela (vpj.), Jukka Kortelainen (siht.), Juho Kosonen (rahh.) 
Aki Rönkkö (jäsen).  Hallituksen varajäseneksi valittiin Janne Kortelainen.

Yleistä:
Harjoitetaan aktiivista yhteistoimintaa muiden seurojen ja harrastekerhojen kanssa.
25.4. Mikoff 8h
 
Etsaman autokunta osallistui Mikkelin Anttolassa järjestettyyn Mikoff 8h kisaan. Pienistä teknisistä ongelmista huolimatta autokunta sijoittui kilpailun modified luokassa viidenneksi. Auton miehistönä olivat kuljettajana Jarkko Kortelainen ja apukuljettajina Janne Kortelainen sekä Joonas Takala. Muutamia kuvia kisasta löytyy valokuva-albumista. Erityis kiitos Joonakselle, vesirastin hakemisesta!5.4.2009 Yhdistyksen hallitus päätti järjestää autosuunnistuskilpailun maastoautoille.

Tapahtuman nimeksi päätettiin Himalaja 2009. Kilpailu järjestetään Ristiinan kunnassa Himalanpohjan kylässä. Kilpailussa on neljä kilpailuluokkaa. Kilpailusta lisää omassa osiossaan täällä.19.3.2009 Hyväksyttiin yhditysrekisteriin Etelä-Savon Maastoautoilijat Ry niminen yhdistys.

Yhdistyksen tarkoituksena on autourheilun harrastuksen, auton hallintataidon sekä liikennekulttuurin edistäminen jäsentensä keskuudessa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys
  • järjestää autourheiluun ja liikennekysymyksiin liittyviä valistus-, tiedotus-,  koulutus- ja harjoitustilaisuuksia
  • järjestää kilpailuja ja näytöksiä.
  • ylläpitää harrastustilaa jäsentensä käyttöön
  • jakaa alan teknistä tietoa
  • ylläpitää omia internetsivuja.