Etelä-Savon
Maastoautoilijat Ry.

Etsama @ Facebook!
Käy tykkäämässä itsesi myös facebook-sivuillemme, josta näet uusimmat tapahtumat ja uutiset!

 

   Etusivu      Menneet kilpailut      Himalaja Crossi 2011
 
Etelä-Savon Maastoautoilijat Ry:n
Himalaja Atv Crossi 2011 kilpailu 23.7.2011

Tervetuloa Himalaja Atv Crossi 2011 kilpailuun!

Säännöt ja kuvaus
Kilpailu on tarkoitettu etupäässä 4x4 mönkijöille. Kaikki mönkijät ajavat yhdessä luokassa, vetotavasta, rengaskoosta tai varusteista riippumatta.

Kilpailijat jaetaan toimitsijoiden määräävällä tavalla kahteen ryhmään, jotka ajavat kaksi, noin 30 minuutin erää. Ajoajan täytyttyä vajaa kierros ajetaan loppuun ja viimeiseltä kierrokselta tulojärjestys määrää yhtä monta kierrosta ajaneiden keskinäisen järjestyksen.

Viimeinen kierros saa kestää korkeintaan 15 minuuttia, tämän jälkeen kilpailijoiden tulee siirtyä pois radalta. Jos viimeinen kierros jää kesken, silloin pidemmälle päässyt on parempi kahdesta, yhtä monta täyttä kierrosta ajaneesta kilpailijasta.

Pisimmälle päässyt (eniten kierroksia ajanut) voittaa erän riippumatta siitä liikkuuko mönkijä erän lopussa. Kilpailijaa ei katsota keskeyttäneeksi, vaikka eteneminen olisikin välillä rauhallista.

Koko kisan paremmuus ratkaistaan sijoituspisteillä (voittaja saa yhden pisteen, toinen kaksi, kolmas kolme jne.), eli vähiten yhteenlaskettuja sijoituspisteitä saanut on ryhmänsä voittaja. Jos pisteet menevät tasan, niin viimeinen lähtö ratkaisee. Mikäli joku kilpailijoista ei osallistu johonkin erään, sijoituspisteitä tulee erään lähteneiden kilpailijoiden määrä lisättynä yhdellä.

Erässä hylätyt kilpailijat saavat sijoituspisteitä erään lähteneiden kilpailijoiden määrä lisättynä kymmenellä. Mikäli hylkäys johtuu esim. vakavasta tai tahallisesta turvallisuuden vaarantamisesta tai muusta törkeästä syystä, voidaan kilpailija hylätä koko kilpailusta, jolloin hän ei voi osallistua mahdollisesti jäljellä oleviin eriin.

Kilpailijat ajavat yksin, kyydissä ei saa olla ketään. Kuljettajan vaihtaminen kilpailun kuluessa on kiellettyä.

Kaikkien kilpailijoiden tulee pitää kypärää päässä koko kilpailusuorituksen ajan. Kypärän ei tarvitse olla virallisesti hyväksytty, kunhan sopii päähän ja suojaa riittävästi. Kilpailijoiden tulee käyttää selvästi erottuvaa huomioliiviä koko kilpailun ajan.

 

Kaikille pakolliset varusteet: toimiva sammutin ja ensiapulaukku. Vinssi on suositeltava ja jos on vinssi, tulee olla myös puunsuojaliina. Mukana olevien varusteiden tulee olla riittävän hyvin kiinnitetty.


Kaikkien ajoneuvojen tulee olla vakuutettuja. Liikennevakuutuksen voimassaolo pystyttävä todistamaan katsastuksessa. Kilpailunumero on A6 kokoinen muovi kortti, jossa on kilpailunumero molemmin puolin ja se laitetaan esim. kaulaan roikkumaan jolloin sitä näytetään selvästi kierroslaskennalle. Kilpailijoiden tulee varmistua siitä että kierrostenlaskenta on varmasti kirjannut kierroksen ylös.

Katsastuksen yhteydessä voidaan tarvittaessa lähtöjärjestyksen määrittämiseen käyttää jonkinlaista lyhyttä nopeuskoetta (jonka perusteella nopeimmat pääsevät lähdössä eturiviin). Lähtöjärjestys voi olla myös katsastusjärjestys tai joku muu kilpailunjärjestäjän hyväksikatsoma järjestys.

Tankkaus,huolto ja korjaukset tehdään vain parkférmellä.

 

Tulitöidenteko maastossa on hylkäyksen uhalla ehdottomasti kielletty!!!
 

Reitillä pakottavasta syystä tapahtuvaa tankkausta/huoltoa/korjausta saavat suorittaa vain kilpailijat, mukana olevin (tai itse ratavarikolta ”apostolinkyydillä” noudetuilla) välineillä, elleivät kilpailunjärjestäjät perustellusta syystä anna lupaa käyttää muuta henkilöstöä ja/tai välineitä.

Mikäli kisan aikana on tarvetta hidastella tai pysähtyä, tulee se mahdollisuuksien mukaan tehdä siten ettei muiden kilpailijoiden eteneminen turhaan hidastu tai vaarannu. Edellä oleva pitää ajolinjansa ja takana tuleva väistää; kylkeen ei saa puskea, eikä perään törmäillä tarkoituksella.

Kilpailunjärjestäjät voivat muuttaa rataa kilpailun aikana vaikka kesken erän. Muutoksia voidaan tehdä esim. liian vaikeaksi muuttuneen tai sumaa aiheuttavan paikan vuoksi, tai kilpailijoiden turvallisuuden varmistamiseksi. Muutos tehdään siten että se on kilpailijoille mahdollisimman selkeä, esim. lippusiimaa/suojanauhaa tai muuta ratamerkintää tai opastetta siirtämällä.

Tarkoituksena on, että kilpailijat etenevät radalla omin avuin. Järjestäjät voivat tarjota kaikille tasapuolisesti esim. hinaus- tai vinssausapua, mutta autetuksi tulleet kilpailijat saavat aikasakon tai jonkun muun hidasteen (esim. radan koko pituuteen verrattuna lyhyehkö sakkolenkki). Aikasakko on kisakohtainen ja ilmoitetaan ohjaajakokouksessa.

Kilpailussa ajettava rata on n.4 km pitkä ja se sisältää erittäin monipuolista maastoa.

Hyväksyttyyn kilpailusuoritukseen vaaditaan 1 (yksi) hyväksytysti ajettu kierros.


Jokainen ajaa tapahtumassa omalla vastuullaan. Osallistujat ovat velvollisia korvaamaan muille aiheuttamansa vahingot. Järjestäjät eivät vastaa kilpailijoiden aiheuttamista vahingoista. Kilpailijoilta voidaan vaatia kirjallinen vastuuvapautus sekä todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta kisan aikaan.


Kilpailun aikataulu:
Ilmoittautuminen ja katsastus n.9.00 – 11.00
Ohjaajakokous ja pakollinen rataan tutustuminen n.11.00

1. Ryhmän ajoaika n.12.00 - 12.30

2. Ryhmän ajoaika 12.40 – 13.10

1. Ryhmän toinen ajoaika 13.20 – 13.50

2. Ryhmän toinen ajoaika 14.00 – 14.30

Tulosten julkaisu ja palkintojenjako tuloslaskennan valmistuttua. (ei erillistä protestiaikaa) n.15.30

Kilpailun organisaatio voi tehdä tarvittaessa muutoksia sääntöihin tai aikatauluihin esim. turvallisuuden varmistamiseksi tai osallistujamäärien johdosta.


Kilpailukeskus:

Ruoppaantie 53, 52320 Vitsiälä. N61 54.631 E27 23.842  Kartta sivun lopussa.
n.16km Mikkelistä Ristiinaan päin, 13-tien varressa. Opasteet  Mikkeli– Lappeenranta tieltä.

Traileriparkki:
Erikseen opastettuna kilpailukeskuksessa, jossa myös yleisöparkki.

Toimihenkilöt:
Kilpailunjohtaja: Jarkko Kortelainen
Kilpailun varajohtaja: Ari Ripatti
Kilpailusihteeri: Janne Kortelainen
Ratamestarit: Sami Juopperi, Jarkko Kortelainen
Turvallisuuspäällikkö: Jukka Kortelainen

Majoitus ja ruokailu:
Majoitusta tarjoaa n. 7km päässä kilpailukeskuksesta Hotelli ja koulutuskeskus Heimari (
http://www.heimari.com/ ) N61 58.472 E27 29.070

Kilpailukeskuksen kahvio on avoinna koko kilpailun ajan, josta voi ostaa juotavaa sekä pikkusuolaista. Osallistumismaksu sisältää makkara- ja kahviliput (1kpl molempia).

Polttoaineet ja huolto:
Lähin huoltoasema sijaitsee Brahentie 2 52300 Ristiina N61 51.326 E27 24.215
Kilpailua varten EI ole järjestetty erikseen käytössä olevia korjaustiloja.

Ilmoittautuminen:
Lähetä vapaamuotoinen ilmoittautuminen osoitteeseen: himalaja2011@etsama.com
Perustiedot jotka vähintään tulee ilmoittaa: Kuljettajan nimi, kilpailussa käytössä oleva puhelin numero sekä atv:n perustiedot: merkki, malli ja rengaskoko.
Ennakkoon ilmoittautuminen päättyy: Perjantaina 22.7.2011 Maksukuitti mukaan ilmoittautumiseen!
Paikanpäällä ilmoittautumisesta on sovittava etukäteen kilpailunjohtajan kanssa.
Lisätietoja voi kysyä etsama@etsama.com tai kilpailunjohtajalta.

Osallistumismaksu ja maksaminen:
Osallistumismaksu on 40€ joka tulee näkyä tilillämme 22.7 mennessä.
Maksaessasi laita viestikenttään: Crossi - nimesi.
Jos maksu ei näy tilillä 22.7 mennessä tai ilmoittaudut vasta paikanpäällä, ilmoittautumismaksu on 60 €.

Maksu tilille: Etelä-Savon Maastoautoilijat Ry. Iban FI 025271 2120 055675 ( 527121-255675 )

Kartta:
http://kansalaisen.karttapaikka.fi

 

Tervetuloa mukaan viihtymään!
Kilpailunjohtaja Jarkko Kortelainen
+358 407 655 666